Rugăciuni

Inspirată de Daria am preluat rugăciunile postate de ea și cele care mi-au fost mie adăpost în clipele de deznădejde, să vă fie de folos celor care le citiți, să vă formați propria viziune despre voi, despre ruga la Dumnezeu, despre recunoștința pe care o putem transmite Creatorului.

Rugăciunea ne ajută la conectare cu Sufletul nostru, cu Dumnezeu, cu Sursa Creației, astfel încât să înțelegem Sensul Vieții, fără să ne mai lăsăm mintea să croșeteze la proiecțiile bazate pe convingeri împrumutate despre cine suntem și ce avem de făcut.

„Doamne,

Îţi mulţumesc pentru experienţele care mi-au zgândărit simţurile, făcându-mă să înţeleg gustul acestei lumi.

Îţi mulţumesc pentru momentele în care emoţiile au fost atât de puternice, încât am crezut că mă definesc, pentru ca mai apoi să mă sece de vlagă, facându-mă să înţeleg că nu e aşa.

Îţi mulţumesc pentru iubirea ce am simţit-o pentru semenii mei, pentru cea pe care au simţit-o ei pentru mine şi pentru că această iubire nu ne-a îndestulat. M-a rănit şi i-a rănit deopotrivă, întorcându-mi inima obosită către Tine. Aşa am învăţat să Te iubesc cât pot şi cum ştiu, să mă iubesc şi să-i iubesc pe ei, prin Tine.

Îţi mulţumesc pentru tot ce mi-ai îngăduit să am şi, mai cu seamă, pentru ceea ce nu mi-ai îngăduit. De mult egoism m-ai ferit!

Îţi mulţumesc pentru tot ce mi-ai îngăduit să fiu şi, mai ales, pentru ce nu mi-ai îngăduit. De multă aroganţă m-ai spălat!”

„Doamne,

Îţi mulţumesc pentru lacrimile ce-ai izvorât din ochii mei şi mai ales, pentru cele pe care le-ai izbucnit din inima mea. Fiecare din ele au fost un pas dinspre regret spre iertare.

Şi îţi mai mulţumesc, Doamne că mi te arăţi în oameni: să-mi fie uşor să mă apropiu şi să Te ţin în braţe, s-apuc să-mi fie dor şi să mă bucur când Te regăsesc, să te pot iubi cu inimă de om, fără să mă strivească splendoarea şi măreţia Ta.

Pentru toate astea îţi mulţumesc, cu rugămintea să mi le amintesti când voi uita.

Doamne,

Îţi mulţumesc că mă-ntorci mereu. La origini, la rădăcini. La adevărul simplu.

Doamne, iartă-mă pentru lipsa de smerenie, pentru dorinţe deşarte, pentru neîncredere.

Doamne, învaţă-mă să cred, ajută-mă să renunţ, ţine-mă aproape.

Hărniceşte-mă.

Îţi multumesc, Doamne, pentru ghidare, pentru întovărăşire şi pentru cale.

Dă-mi, Doamne, puterea luminii Tale în clipele de întuneric şi derivă, şi ştiirea că cea mai profundă beznă e locul naşterii mele.

Îţi mulţumesc, Doamne, pentru darul despărţirii, dezamăgirii şi durerii. În ele Te-am găsit şi cu ele mi-am hrănit şi tămăduit sufletul.

Îţi mulţumesc, Doamne pentru ce ai luat de la mine, uşurându-mi povara dependenţei şi-ţi mulţumesc pentru ce nu mi-ai dat niciodată, neîncărcându-mă cu noi nevoi.”

“Cred, Doamne, ajută necredinţei mele!”

Doamne, miluiește-mă și binecuvântează-mă!

„Doamne, ajută-mi să iert și să accept tot ce nu pot cuprinde cu mintea, să văd lumina din mine și din tot ce mă înconjoară, fără să las dorințele să-mi definească starea lăuntrică și să mă înrobească în lanțurile iluziilor perfecțiunii!”

“Doamne, nu ştiu ce să cer de la Tine. Tu Unul ştii de ce am nevoie, Tu mă iubești pe mine, mai mult decât eu însumi mă pot iubi.

Părinte, dă robului Tău cele ce singur nu ştie a le cere. Nu îndrăznesc să cer nici cruce, nici mângâiere: numai stau înaintea Ta. Inima mea e deschisă Ţie; Tu vezi trebuinţele mele pe care nu le ştiu eu. Vezi şi fă după mila Ta. Loveşte-mă şi mă tămăduieşte, doboară-mă şi mă ridică. Mă cutremur şi tac cu evlavie înaintea voinţei Tale sfinte şi a căilor Tale celor nepătrunse pentru mine.

Mă aduc Ţie jertfă, nu am altă dorinţă decât numai să fac voia Ta; învaţă-mă să mă rog, singur roagă-Te în mine!”

Amin!

Să ne fie primit în tihnă și spre bucuria Sufletului!

Sursa: https://dardedaria.wordpress.com/?s=rugaciune https://dardedaria.wordpress.com/2016/07/10/37/?fbclid=IwAR2AS-EqXoCR9GK7BDd6tyJwKP763DbqQn1hllMxEmryHllotInMyMDqnPQ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *