Esența femeii

Femeia este esența indefinibilă a iubirii, un mister pe care nicio minte nu îl poate rezolva vreodată. Această calitate eterică, adesea denumită intuiția femeii, se confundă cu rațiunea bărbatului și, dacă el este dispus, ajută la sporirea viziunii sale structurale asupra lumii. Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, expresia acestui aspect divin al femeii este continuu subminată de bărbat. Fiecare femeie întruchipează principiul Ea, dar este neputincioasă să se prezinte în existența senzorială până la conștientizarea conceptelor sale false despre iubire.

Femeia consideră mulțumirea sexuală a bărbatul ei ca fiind cea mai fină expresie a iubirii sale. Adevărul este exact opusul. Cea mai mare plăcere pentru bărbat este să-și încânte femeia în schimbul iubirii senzuale. Femeia este principiul pasiv și orice mișcare asertivă sau proiectivă este o trăsătură masculină care subminează puritatea naturii ei. Cu toate acestea, femeia știe intuitiv când iubirea reală este absentă, dar de multe ori se teme de repercusiunile refuzului de a se plia cu sexualitatea excesivă a bărbatului. Cu sprijinul societății și al revistelor pentru femei care promovează experimentarea sexuală și promiscuitatea, devine și ea atașată de opiaceele sexului. Dragostea poate fi păstrată și reînnoită într-un parteneriat atunci când femeia rămâne un mister pentru bărbatul ei. Ea, principiul spiritual din spatele formei, este de necunoscut; deși nu îi refuză nimic celui care este demn de frumusețea ei inconfundabilă.

Este posibil să ne conectăm la Principiul Feminin în acele momente de liniște interioară, când lumea exterioară se retrage și rămâne doar puritatea iubirii. Ea este uneori vizibilă ca o reflecție în artă sau filme care surprind esența misterului ei inerent. În „Braveheart”, un film despre eroul războinic scoțian William Wallace, există o scenă care încapsulează puterea EA. În această secvență, o sărbătoare a nunții de pe tărâmul muntos este întreruptă de sosirea unui nobil englez și a anturajului său care pretinde, în temeiul unei legi reînviate de către rege, dreptul de a dormi cu mireasa în prima noapte a căsătoriei. Violența izbucnește și mirele lovește un paznic, dar este repede stăpânit de soldații englezi. Cearta escaladează; dar apoi într-o desfășurare remarcabilă, mireasa, înfrumusețată în rochia ei de mireasă, înaintează și dezamorsează imediat situația. Soldații pășesc înapoi, neputincioși și fascinați de curajul și seninătatea ei. Mireasa își ia rămas bun de la iubit într-un schimb tăcut și pleacă, predată spre soarta ei, dar fără pierderea demnității sale esențiale.

Frumusețea stă în limitele pe care El și Ea le descoperă și depășesc, uniunea rafinată din schimbul de iubire senzuală între parteneri. Sensibilitatea profunzimii iubirii reduce existența la un nivel abstract de detașare în care, în sfârșit, iubiții se contopesc în conștiință ca unul singur. Acesta este sensul pasajului biblic din Geneza a două corpuri devenind unul în trup. Starea inițială a iubirii este universală și nu variază niciodată. Cât de departe s-a îndepărtat umanitatea de această stare sublimă poate fi măsurat în orice moment prin starea lumii. În ciuda durerii și nevoii bărbatului de a fi unit cu Ea, el a eșuat aproape de fiecare dată să ajungă la locul ei cel mai profund de iubire din cauza constrângerilor cărnii sale, înfășurate în coconul dorințelor sexuale. Cu toate acestea, Ea nu-l va lăsa pe bărbat să se odihnească, chiar dacă el poate încerca să scape părăsind pământul în căutarea sa insațiabilă de a explora universul senzorial. Ea este ființa spirituală a pământului, iar bărbatul trebuie să-și rezolve în cele din urmă dorințele rătăcitoare de a găsi desăvârșirea în unire cu iubirea sa eternă.

Când o femeie se unește cu Ea (principiul feminin) în ea însăși, emană misterul nedefinit pe care fiecare bărbat îl adoră și îl caută, poate inconștient, de-a lungul vieții sale pe pământ. Dar femeia nu poate fi decât Ea în măsura în care a iubit în formă și cunoaște bărbatul, pentru a nu mai fi păcălită niciodată. Ea a depășit orice atașamente personale, dar este iubitoare și dreaptă în relațiile cu cei apropiați. Ea servește bărbatul, punând mai întâi onestitatea la sursa iubirii ei și păstrează până la moarte integritatea divină din ființa ei.

Autor: Lance Kelly Sursă: Sacred Dreams https://www.facebook.com/sacred.dreams/photos/a.692798187539266/1778200348999039/?type=3&theater

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *