Manifestul părintelui care își crește copiii să trăiască din plin

De citit de fiecare părinte în fiecare zi. 💓

Înainte de toate, vreau să știi: ești iubit și demn de iubire. Îți vei da seama de acest lucru din cuvintele și acțiunile mele – cel mai mult învățăm despre iubire din felul cum te tratez și cum mă tratez pe mine însămi.

Vreau să te raportezi la lumea din jur, având sentimentul propriei valori.

Vei afla că ești demn de iubire, de apartenență și bucurie, de fiecare dată când o să mă vezi practicând compasiunea față de sine și acceptându-mi imperfecțiunile.

Vom exersa curajul la noi în familie, ne vom arăta celorlalți, îi vom lăsa să ne vadă, ne vom respecta vulnerabilitatea.

Vom sta de vorbă între noi despre dificultățile și realizările noastre. Întotdeauna va fi loc și pentru unele, și pentru celelalte în familia noastră.

Te vom învăța să ai compasiune, în primul rând exersând compasiunea față de noi înșine, apoi față de ceilalți. Vom stabili și respecta limite; vom pune la mare preț munca, speranța și perseverența.

Odihna și jocul vor fi atât valori, cât și practici ale familiei noastre.

Vei învăța să fii responsabil și respectuos, observându-ne făcând greșeli și încercând să le reparăm și, de asemenea, observând felul cum cerem de la ceilalți ce ne trebuie și cum vorbim despre sentimentele noastre.

Vreau să cunoști bucuria, astfel încât să practicăm împreună recunoștința.

Vreau să simți bucurie, astfel încât să învățăm împreună să fim vulnerabili.

Când te vei confrunta cu nesiguranța și mesajele culturii nemulțumirii, îți vei trage forța din spiritul care e parte a vieții noastre de zi cu zi.

Împreună vom plânge și vom înfrunta frica și durerea. Chiar dacă-mi voi dori să nu suferi, voi sta lângă tine și te voi învăța cum să simți suferința.

Vom râde, vom cânta, vom dansa și vom crea împreună.

Vom putea fi mereu noi înșine, între noi. Indiferent de ce se va întâmpla, vei aparține întotdeauna familiei noastre.

Acum, că-ți începi aventura unei vieți trăite din plin, cel mai mare dar pe care ți-l pot da este să trăiesc și să iubesc din tot sufletul și să îndrăznesc cu orice preț.

Atunci când te voi învăța ceva, când îți voi arăta iubirea mea, n-o voi face perfect, dar vei putea să mă vezi așa cum sunt în realitate și voi considera întotdeauna ca pe un lucru sfânt să te văd așa cum ești în realitate. Să te văd așa cum ești tu însuți.

Autor: Brene Brown

https://brenebrown.com/resources/?refinementList%5Btopics%5D%5B0%5D=Parenting&pagination=1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *