Exerciții de recunoștință

Mi-am propus să practic zilnic cel puțin un exercițiu de recunoștință. Să trec de la teorie la practică, de la gânduri la acțiune. De ce? Pentru că starea și energia pe care le am când sunt recunoscătoare sunt cele mai bune medicamente. Am observat că uit frecvent să fiu recunoscătoare pentru tot ce se întâmplă în viață mea, obișnuința furându-mă cu viteza luminii.

Astfel, deși cu toții știm cât de important este să fii recunoscător, peisajul cotidian ne duce spre a considera că ni se cuvin toate cele ce sunt, manifestând de cele mai multe ori supărare, frustrare și iritare atunci când simțim lipsa acestora. Și în toată perioada de lipsă, în loc să apreciez pauza, mă înfurii pe motiv de nedreptate… de parcă drepturile sunt câștigate pe viață. E greu să fii recunoscător atunci când ești nervos, frustrat, supărat. E greu să apreciezi elementele rămase, până în momentul în care și acestea dispar și te confrunți cu lipsa.

Pentru că lecțiile mele sunt mai mult decât evidente, lipsurile cu care m-am confruntat au fost pe măsură, în ton cu majoritatea locuitorilor din București: frig și apă rece în locul celei calde. Un fleac cum s-ar zice, în vremuri pandemice friguroase. Bucuria și recunoștința pe care le-am simțit de fiecare dată când am prins căldură și apă fierbinte au fost magice, mi-au schimbat complet starea generală, dar m-au și ajutat să conștientizez atitudinea recalcitrantă, pe care am avut-o pe durata acestor lipsuri. Așadar, pentru a preîntâmpina instalarea unor frustrări asemănătoare, am zis să fac exercițiile de recunoștință în fiecare zi timp de 5 zile, după care voi extinde perioada. După fiecare exercițiu tip experiment, voi reveni cu impresii.

Vă împărtășesc primele cinci exerciții și aștept inspirație pentru următoarele.

Prima zi, primul exercițiu: voi încerca să mă descurc timp de 5 ore, fără să văd ce e în jurul meu, cu o bandă legată în jurul ochilor.

A doua zi, al doilea exercițiu: voi încerca să mă descurc timp de 5 ore în casă, fără să folosesc mâinile, voi ruga o prietena să mă asiste cu legarea mâinilor cu o bandă în spate.

A treia zi, al treilea exercițiu: voi încercă să mă descurc timp de 5 ore la birou, fără să aud nimic, cu o pereche de căști pe urechi, conectate la zgomot alb.

A patra zi, al patrulea exercițiu: voi încerca să mă descurc timp de 5 ore la birou, fără să îmi folosesc picioarele.

A cincea zi, al cincilea exercițiu: voi încerca să mă descurc timp de 20 ore din zi, fară să mănânc.

Să ne fie viața cu sens și bucurie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *